هر سلام و احوالپرسی فرصتی ست برای نشان دادن احترام و تاثیر گذاری مثبت بر دیگران ، بنابراین آموزش نحوه احوالپرسی نشان شان هر شخصیتی است  .

نحوه ی احوالپرسی

اولین نکته مهم در رابطه با نحوه احوالپرسی باید به آن اشاره کنیم “سلام” واژه ای عادی که افراد اغلب و به صورت ناخودآگاه آن را انجام می دهند است !

زمانی که فرد مقابل شخص این عمل را بنا به دلیل مشغله های ذهنی فراموش کرده باشد فرد این عمل که قصد و نیت خاصی در آن وجود ندارد را به بدترین حالت تعبیر می کند !

به همین منظور می بایست آگاهانه صورت بگیرد هرچند شخص بپندارد که بدخلق است و یا خجالت سرتاسر وجود او را در بر گرفته است .

نقشه راه آموزش فن بیان 

بهترین مکان جهت ایجاد عادت به امر “سلام” منزل است.

بسیاری از افراد خانواده های پرمشغله به یکدیگر صبح به خیر نمی گویند و یا در مواجه با یکدیگر پس از روز کاری ، کوتاه و مختصر و سرد با یکدیگر احوال پرسی می کنند و به همین منظور چندان بعید نیست که این افراد عادت عدم “سلام” را به سایر محیط ها انتقال ندهند .

نحوه احوالپرسی میتواند جامه ی خودمانی و غیر رسمی به تن پوشد مانند:

” سلام ،چه طوری ؟ ” و یا ” چه خبر ؟ ”  که گاها می تواند لبخند و اضافه کردن نام شخص به او پیوست گردد و میتواند جامه ی رسمت به تن پوشد.به طور مثال می توان به جای عبارت :  “چه طوری ؟  ” گفته شود :  ” سلام،حالتان چه طور است ؟ ”

حالت صدا ، صاف ایستادن ، نگاه در چشمان طرف مقابل ، وضوح کلام ، اعمالی می باشند که یارای ارتباط رسمی هستند و می بایست متذکر شد که رسمیت با خشک بودن متفاوت است .

عمل معاشرت می تواند در عین گرم و صمیمی بودن،رسمی هم باشد.

از دیگر موارد نحوه احوالپرسی , نکات مهم در آداب سلام  است :

  • رعایت ادب در هر شرایط .
  • عدم تعلل در سلام در مواقعی که فرد عجله دارد . سلام کردن به معنای این نیست که اگر رخ دهد فرد گرفتار میشود و شتاب او به تاخیر میافتد،زیرا میتوان با ملاسیمت شرایط را توضیح داد .
  • در شرایطی که فاصله زیاد می باشد و فرد به طور عادی صدای شخص را متوجه نمی گردد و یا صدا باعث مزاحمت دیگران میگردد به زبان آوردن سلام عمل شایسته ای نیست بلکه می توان با تکان سر و یا لبخند این امر انجام شود .
  • در هنگام ورود به جلسات و یا سخنرانی ها که سخن موجب عدم تمرکز می گردد . تصویر لبخند کفایت می کند .
  • “به نظر خسته می آیی؟ ” ، “خیلی سرحال نیستی ”  جملات منفی جملات آسیب زننده ای در روابط می باشد ! می بایست تلاش کرد تا همیشه از عبارات مثبت استفاده کرد .

نکات مهم در آداب سلام کردن

  • در آغاز دیدار و یا کلام گله و شکایتی نباید رخ دهد و احوالپرسی طعنه آمیز و کنایه جو اگر صورت نگیرد بسیار بهتر می باشد.عبارتی مانند “مدتی است که تو را ندیده ام.

مطمئنا مشغله ی زیاد باعث این دوری شده است.”می تواند جایگزین مناسبی برای :”خلیلی کم پیدا شده ای ! ” ویا “دیگر با بهتر از ما میگردی ” !

  • پاسخ گویی می بایست متناسب با سوال شخص رخ دهد . پاسخ های تکراری و بدون تفکر مانند ” سلامت باشید ”  یا  “زنده باشید ”  یا ” قربان شما ”  قابل اجتناب هستند.
  • در پاسخ به پرسش احوالپرسی نیکوست تا حتی اگر حال شخص مثبت نیست،مثبت پاسخ داده شود: ” امروز خیلی خوب نبودم اما مطمئن هستم خیلی زود بهتر خواهم شد ” .

کلمات در درست و یا خراب کردن قدرت زیادی دارند ! زمانی که انسان از کلمات استفاده می نماید .

به سادگی می تواند به وسیله ی انتخاب کلمات،احساسات  را تغییر دهد !

در زندگی ارتباط با دیگران یکی از اهداف و خواسته های بزرگ انسان است.

مهارتهای ارتباط موثر را اینجا بخوانید