چه کتابی بخوانیم ؟ معرفی کتاب غلط ننویسیم :

 هر سخنوری برای سخنرانی نیاز به محتوا دارد. کتاب خواندن یکی از بهترین راه های محتواسازی برای سخنرانی و سخنوری است. بزرگترین مشکل برای کتاب خواندن این است که بسیاری از ما نمی دانیم که چه کتابی بخوانیم و یا به زبان دیگر چه کتاب هایی ارزش خواندن دارند.

 از این رو کانون سخنوران بر آن است تا به صورت هفتگی با معرفی کتاب های ارزشمند و خواندنی توسط دکتر ارسطو جنیدی استاد ادبیات و زبان فارسی، گامی دیگر در جهت اعتلای فرهنگ این مرز و بوم بردارد.

غلط ننویسیم با عنوان فرعی «”فرهنگ دشواری‌های زبان فارسی” ، کتابی است در قالب فرهنگ لغت ، از ابوالحسن نجفی زبان‌شناس ، نویسنده ، مترجم و پژوهشگر برجستهٔ معاصر که دربارهٔ غلطهای  رایج در زبان فارسی نوشته شده‌است.

در مقدمهٔ کتاب غلط‌های املایی آمده است :

سخن‌گفتن به فارسی برای کسانی که این زبان را از کودکی آموخته‌اند ظاهراً کار آسانی است. ما به همان سادگی که نفس می‌کشیم با دیگران نیز سخن می‌گوییم. اما نوشتن به فارسی به این آسانی نیست.

هنگامی که قلم به دست می‌گیریم تا چیزی بنویسیم، حتی اگر یک نامهٔ کوتاه باشد، غالباً درنگ می‌کنیم و با خود می‌گوییم: آیا «آذوقه» درست است یا «آزوقه»؟ «چمدان» یا «جامه‌دان»؟ «حوله» یا «هوله»؟ «بوالهوس» یا «بلهوس» ؟ «خواروبار» یا «خواربار»؟ «طوفان» یا «توفان»؟ «خشنود» یا «خوشنود»؟ «لشکر» یا «لشگر»؟ «انزجار» یا «انضجار»؟ «بنیانگذار» یا «بنیان‌گذار»؟ نواری که روی زخم می‌بندند آیا «تنظیف» است یا «تنزیب»؟ هوا «صاف» است یا «صافی»؟ «نواقص» باید گفت یا «نقایص»؟

رئیسم دچار «غیظ» شده‌است یا «غیض»؟ به من «مظنون» شده‌است یا «ظنین»؟ و من دچار «محذور» شده‌ام یا «محظور»؟ آیا حسابم را با طلبکارم «تصفیه» کرده‌ام یا «تسویه»؟ آیا او می‌خواهد برای دخترش «جهاز» بگیرد یا «جهیز» یا «جهیزیه» یا «جهازیه»؟ آیا درآمد من دچار «نکس» شده‌است یا «نکث»؟ و آیا اصلاً این دو کلمه به معنای «کاهش» است؟

چه کتابی بخوانیم ؟ معرفی کتاب غلط ننویسیم :